Македонија

Каевски избран за потпретседател на Парламентарното собрание на Советот на Европа

Пратеникот од редовите на СДСМ, Дарко Каевски е избран за потпретседател на Парламентарното собрание на Советот на Европа. Потпретседателите го менуваат претседателот кога тој не е во можност да заседава со седницата, а по функција се и членови на Бирото на Собранието – тело кое ги координира активностите на Собранието и на комисиите.
Каевски исто така е и шеф на делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание.
Овие денови Парламентарното собрание на Советот на Европа ја одржува редовната зимска сесија каде на дневен ред се повеќе важни за државите во Европа.

animefreak. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

anime websites SK8 the Infinity (Dub)

stream anime online So I'm a Spider, So What?

sites to watch anime My Hero Academia (Dub)

Tokyo Ghoul Episode 8

anime freaks tv AnimeFreak Tokyo Revengers (Dub)