December 9, 2022 14:11
Македонија

Каевски: ВМРО ДПМНЕ гласа закон ако има партиски интерес, ако нема- тогаш блокира

„Една година и требаше на опозицијата да сфати дека некои закони се важни за општините. Еден закон со помош од 70 милиони евра го кочеа, затоа што тогаш поголем број од градоначалницигте беа од редовите на СДСМ, а потоа кога преземаа некои општини им текна дека законот постои. Тоа е опозицијата. А ние потоа не го кочевме иако поголем број градоначалници не се на СДСМ затоа што проценивме дека тој закон е добар за граѓаните. Не е важно кој ќе го понесе товарот на законот, туку дали таквиот закон ќе им олесни на граѓаните, ќе им помогне.“- .“- изјави пратеникот на СДСМ, Дарко Каевски, во „Топ тема“ на Телма.

„Кога доаѓаат важни закони за подобар живот на граѓаните опозицијата останваа во ходникот и не сака да имаме кворум. Таква е опозицијата и го знаеме сите тоа, а го знаат и граѓаните. Немаат конструктивност и затоа голем број закони не се финализирани.“- дополни Каевски.