October 16, 2019 00:19
Скопје

И најмладите се вклучија во Европската недела на мобилност

Европската недела на мобилност беше одбележана со повеќе активности во Општина Аеродром. Децата од предучилишна возраст од градинките „Буба Мара“ го одбележаа денот без автомобили возејќи велосипеди и упатувајќи пораки до возачите повеќе да користат превозни средства што не го загадуваат воздухот.

Исто така, дечињата од градинките „Калинка“ и „Срничка“ денеска пешачеа по кејот на реката Вардар, од хотел „Порта“ до хотел „Дабл три Хилтон“, вежбаа и се едуцираа за придобивките од пешачењето.

Во одбележувањето на Неделата на мобилност се вклучија и учениците од четврто одделение од ООУ „Ѓоргија Пулевски“, кои возеа велосипеди по кејот на Вардар од училиштето до Градскиот парк и назад.

Нови вести

Граѓани од Хром од Уставниот суд ќе бараат спречување на спорниот ДУП

Igor

Урната авто-пералната среде булеварот Трета македонска бригада

Igor

Генерално чистење на Кисела Вода

Valentina