September 25, 2021 02:00
Македонија

И напад врз здравствен работник ќе се смета за напад врз службено лице, најави Филипче

Со измените во Кривичниот законик, покрај врз новинар, и напад врз лекар или друг здравствен работник за првпат ќе се смета за напад врз службено лице.

Во законот, според најавата на министерот Венко Филипче, ќе има посебни кривични дела за присилба и загрозување на сигурност на лекари и здравствени работници.

Напад или посегнување по животот на лекар или здравствен работник, за првпат, ќе се смета како напад врз службено лице. Присилба, загрозување на сигурност на лекари и здравствени работници ќе станат посебни кривични дела, кои ќе бидат внесени во измените на Кривичниот закон. Во истиот закон како кривично дело ќе се внесе и спречување на лекарите и здравствените работници во вршење службено дејствие. На овие законски измени неколку месеци работевме заедно со Лекарската комора и Министерството за правда. Лекарите и здравствените работници ја вршат најхуманата работа на светот и секој од нас треба да биде свесен за улогата која ја имаат. Понекогаш во нивната работа постојат предизвици кои не се во нивни домен и не можат да ги надминат, но тоа не значи дека треба животот да им биде доведен во ризик. Почитувањето меѓу лекарите, здравствените работници и пациентите е взаемно.

Animepahe: Prince of Tennis: National Championship Chapter anime episode 13 online free at https://animepahe.cc anime pahe

Watch anime online for free at AnimeHeaven anime heaven org

AnimeKisa: Lucky☆Star anime episode 24 online free at https://animekisa.in anime

Website https://animeflv.uk: Watch Black Butler: Book of Circus animeflv Episode 10 animeflv

Forum cs-cart: https://forum.cs-cart.com/user/145099-gogoanimelol/

Pozible: https://www.pozible.com/profile/flix-anime