October 21, 2020 03:50
Економија Македонија

И Конфедерацијата на синдикалните организации денеска на протест за поскапувањето на струјата

Конфедерацијата на синдикални организации (КСОМ) од 18 часот најави протестен мото-синдикален граѓански марш,  во знак на негодување за постапката и иницијатива за покачување на струјата.

Протестот ќе тргне од „Чаирчанка“ и ќе заврши пред Регулаторната комисија за енергетика и Собранието.

Претходно  и опозициската ВМРО-ДПМНЕ, најави протест за цената на електричната енергија кој ќе се случува денеска.