November 19, 2019 22:33
Скопје

И Богдановиќ ги чистеше спомениците од НОБ

Во пресрет на големиот државен празник 11 Октомври,  Денот на македонското востание против фашистичкиот окупатор во Втората светска војна, градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, организираше чистење на спомениците од периодот на НОБ, кои се наоѓаат на територијата од општината.

-Независната и самостојна држава е врвна цел на секоја нација. Спомените за Народно-ослободителната борба ќе продолжат да живеат во секој од нас. Им благодарам од сѐ срце на сите што беа дел од оваа мала, но и тоа како корисна акција за чистење на бистите и спомениците на хероите од НОБ“- вели Богдановиќ.

Нови вести

Зградите и обележјата во Скопје се осветлуваат во сина боја за децата

Filip

Продолжува изградбата на ООУ „Димитар Македонски” во Аеродром

Filip

Темелковски изврши увид во градежните зафати за санација на патот кој води кон населеното место Теферич

Valentina