August 14, 2022 19:54
Свет

Итен состанок за Украина на Советот за безбедност на ОН

Советот за безбедност на Обединетите Нации денеска ќе одржи итен состанок за Украина.

Итниот состанок го побара постојаниот претставник на Украина во организацијата, Сергеј Кислица.

Тој во писмо до претседавачаот на Советот за безбедност на Обединетите Нации, побара состанокот да се одржи под точката „Одржување мир и безбедност во Украина”.