Свет

Италија ја проширува употребата на „суперзелениот” сертификат

Во Италија од денеска до завршување на вонредната состојба на 31 март ќе важи суперзелениот сертификат (сертификат за вакцинирани против коронавирус и оние кои прележале Ковид-19, но не и за тестирани со ПЦР или антиген тест) кој станува задолжителен за хотели и друго сместување, за прослави по верски или граѓански церемонии, за изложби, за конгресни центри, за отворени простории на ресторани, за базени, спортски сали, за групни спортови, за бањи, за културни центри, за социјални центри, за активности на отворено.

Од денеска суперзелениот сертификат во Италија ќе биде потребен за авиони, возови и траекти, како и за јавен превоз. Одредбата за домашниот транспорт предизвика загриженост кај жителите на малите италијански острови, за кои фериботите и авионите се единствената врска со копното.

По писмото до италијанскиот премиер Марио Драги од Асоцијацијата на општини на мали острови, Владата одлучи дека може да има исклучок од правилото. За патување до и од малите острови, ќе важи обичен зелен сертификат издаден и по ПЦР или антиген-тест за коронавирус, но само доколку целта на патувањето е од здравствени причини или обука.

https://aniwatch1.com/. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch Banished from the Hero’s Party, I Decided to Live a Quiet Life in the Countryside Episode 9

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (Dub) Episode 20

ani watch Komi Can’t Communicate

AniWatch Dragon Ball (Dub)

Black Clover (Dub)

tải go88