September 24, 2019 11:18
Магазин

Истражување: Вино пред пиво, нема врска со мамурлакот

Пиво пред вино и ќе се чувствуваш добро, вино пред пиво и ќе се чувствуваш чудно – многумина имаат некаков редослед на мешање на алкохолни пијалоци.

Нова студија ја отфрла идејата дека редоследот што го имаме со алкохолните пијалоци влијае на тежината на мамурлакот.

За да ја тестираат теоријата, им дале на 90 волонтери пијалоци во различни редоследи, менувајќи го редоследот една недела подосна.

Студијата покажала дека како пијаните луѓе се чувствувале и дали повраќале, се најдобар показател за следниот ден. Луѓето би требало да обрнат внимание на ова црвено знаменце, за да ги намалат шансите за лош мамурлак, велат научниците.

Според истражувањето, пиво пред вино , нема никаква врска со мамурлак.

Нови вести

Германски суд пресуди дека мамурлакот е болест непосредно пред Октоберфест

zane

Нарачале фустани на интернет, а добиле екстази чијашто вредност е 500.000 евра

zane

Трет Меѓународен саем на пронајдоци, иновации и нови технологии „ИНОВАМАК 2019″

Igor