October 26, 2021 10:33
Македонија

Исплатени 230 милиони денари субвенции за 4.846 земјоделски субјекти, вистинската грижа за земјоделците продолжува

СДСМ и институциите што ги предводи во континуитет покажуваат што значи вистинска грижа за земјоделците. Навремената и неселективната исплата на субвенциите продолжува.
Изминатите денови исплатени се субвенции во висина од 230,1 милион денари за 4.846 земјоделски субјекти.
На 3.310 градинари, кои оствареното производство од пријавените површини го предале во преработувачки капацитети исплатени им се 168,9 милиони денари, односно по три денари за килограм. Сите земјоделци кои оствареното производство на овошни култури го предале во производни капацитети добија средства на сметките. 16,7 милиони денари на 172 овоштари, односно три денари по килограм произведено и предадено овошје во преработувачки капацитети се исплатени за оваа мерки.
Финансиска поддршка од 30,4 милиони денари примија и 708 градинари, кои имаа произведено пролетна землка од почетокот на април до почетокот на мај лани. Тие добиваат по три денари за килограм пролетна землка предадена кај регистрирани откупувачи.
На сметките на 656 мали земјоделски стопанства легнаа над 14 милиони денари, додека исплатата на преостанатите мерки ќе продолжи во наредниот период, согласно динамиката на исплатата.
СДСМ во континуитет води грижа за зејоделците преку мерки и политики за поддршка за агросекторот. Развојот на земјоделството и неселективната поддршка за секој земјоделец останува еден од нашите врвни приоритети.

Watch Anime on Ads-free Website Animekisa

WCOStream: Beastars anime episode 12 online free at https://wcostream.cc anime

AnimeFreak Watch anime online, English anime online HD

Website https://animepahe.cc: Watch Black Jack Specials: Inochi wo Meguru Yottsu no Kiseki animepahe Episode 4 anime stream

Coub: https://coub.com/animefreakws

Amara: https://amara.org/en/profiles/profile/On91yXQyAB2aqsUtpP9QyGeG4hYerFOT0Ro9jsBr-ws/