October 26, 2021 21:31
Економија

Исплатени субвенциите за одгледани и заклани гоеници во регистрирани капацитети

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 152 субјекти, исплати близу 149 милион денари за субвенции.

Директорот на АФПЗРР, Никица Бачовски, информира дека станува збор за исплата на мерката 2.13 директни плаќања за одгледании заклани гоеници во регистриран капацитет.

„Финансиска поддршка од 950 денари, ги следува сите кои имаат одгледано и заклано гоеници од 90 до 130 килограми. Сите фармери кои одгледале и заклале гоеници над 130 килограми, на сметките добиваат 1.950 денари. Агенцијата, интензивно продолжува со обработка на апликацииите се со цел средствата кои на располагање преку Програмата за финансиска поддршка во земјоделството, брзо да се трансферираат поеднакво до сите земјоделци кои се занимаваат со растително, но и со сточарско производство“,  истакна Бачовски.

Исплатата на преостанатите мерки ќе продолжи и во следниот период кон сите апликанти кои правно законски се стекнале со право за добивање на финансиска поддршка во земјоделството

Freedom (Dub) Episode 7

Website https://animepahe.cc: Watch A Feather Stare at the Dark animepahe Episode Full watch anime online

AnimeFreak: Slayers Try anime episode 26 online free at https://animefreak.ws my hero academia season 4 animefreak

Website https://animeflix.nl: Watch Miyori's Forest animeflix Episode Full animeflix aot

Metooo: https://www.metooo.io/u/animefreakws

Sites google: https://sites.google.com/view/gogoanimelol