January 29, 2022 08:02
Свет

Ирска ќе вложи милијарди евра во обнова на куќи изградени од неквалитетен материјал

Ирска ќе обезбеди 2,2 милијарди евра за поправка и реновирање на куќите што се изградени од неквалитетни градежни материјали поради благите регулативи, објави владата.

Парите ќе покријат реновирање на 7.500 домови, првенствено во северозападната област Донегал, каде што семејствата со години водеа кампањи за да добијат помош, тврдејќи дека нивните ѕидови „се уриваат како бисквит со житарки“ поради слабиот квалитет на материјалот.

Владината програма за помош ќе биде распоредена на неколку години и ќе вклучува давачка за градежниот сектор, што треба да и обезбеди на државата поврат од 80 милиони евра годишно.

На сопствениците на куќи и станови изградени со неквалитетен материјал државата ќе им плаќа најмногу 420 илјади евра по станбена единица, што според министерот треба да ги покрие горе-долу сите трошоци.

Сопствениците организираа серија протести пред парламентот во Даблин, барајќи од државата да ги покрие сите трошоци.

watch animes. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom Episode 13

sites to watch anime Attack on Titan Season 3

GoGoAnime Death Note Episode 29

gogoanime pro Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train Episode Full