August 13, 2020 04:59
Свет

Ирска закажа предвремени парламентарни избори за 8 февруари

Ирска ќе одржи предвремени парламентарни избори на 8 февруари, објави државната телевизија РТЕ, повикувајќи се на владини извори по седницата на кабинетот.

Владата во Даблин соопшти дека дополнителни детали ќе бидат објавени подоцна во текот на денот, кога се очекува премиерот Лео Варадкар да побара од претседателот Мајкл Хигинс да го распушти Парламентот.