Свет

Интерпол: На Медитеранот откриени осомничени терористи

Интерпол идентификуваше повеќе од 10 осомничени странски терористи кои патуваат низ Средоземното Море, соопшти денеска меѓународната полициска организација.

Во соопштението се вели дека за време на една од координираните гранични поморски операции, од 31 истражни траги повеќе од 12 довеле до откривање на движења на осомничени терористи.