January 16, 2019 00:55
Економија

Инспекторатот за труд да утврди кој не дал К-15

На првата седница во 2019-та година, Владата на Република Македонија го задолжи Државниот инспекторат за труд да изготви детална информација, во однос на тоа како се спровела исплатата на регресот за годишен одмор, К-15 и дали и какви мерки се преземени за компаниите коишто не ја испочитувале оваа обврска.

Денеска Владата ја усвои информацијата за Годишната програма за изградба, реконструкција, рехабилитација, одржување и заштита на државните патишта за 2019-та година. Според истата, Јавното претпријатие за државни патишта годинава ќе потроши средства за инвестиции во вкупна вредност од над 13 милијарди денари, од кои речиси 3 милијарди се сопствени средства на претпријатието

Related posts

ЕК ја казни 40 милиони евра американската Guess за „надувани“ цени во Источна Европа

Igor

Индустриското производство годинава со раст од 5,2 отсто, во октомври растот 6,4 отсто

Valentina

Лукаревска – Бабовски: Преку поддршката за рурален развој, парите од даноците повторно кај граѓаните

Filip