November 30, 2021 09:41
Македонија

Избрани градоначалници во 29 општини, во 40 втор круг на гласање

Целосно се обработени податоците за Градско, Дојран, Лозово, Росоман, Центар Жупа, Богданци, Пласница и Чешиново-Облешево, Арачиново, Берово, Битола, додека во Скопје и скопските општини остануваат уште гласови за пребројување. Во 40 општини ќе има втор круг за избор на градоначалници, којшто ќе се одржи на 31 октомври.

Според првичните податоци  на Државната изборна комисија, 29 општини добија градоначалници во првиот круг:

 • Киро Нацков од ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на Градско – 55,66% од гласовите;
 • Анго Ангов од СДСМ за градоначалник на Дојран – 53,21%;
 • Аријан Ибраим од ДПТМ за градоначалник на Центар Жупа – 71,16%;
 • Звонко Пекевски од СДСМ за Берово – 51,25%;
 • Блаже Шапов од СДСМ за Богданци – 50,70%;
 • Ристо Манчев од ВМРО-ДПМНЕ за Босилово – 58,33%;
 • Перо Костадинов од СДСМ за Валандово – 57,73%;
 • Марко Колев од ВМРО-ДПМНЕ за Велес – 51,63%;
 • Миле Петков од ВМРО-ДПМНЕ за Виница – 54,74%;
 • Горан Трајковски од СДСМ за Делчево – 51,14%;
 • Борчо Коцев од ВМРО-ДПМНЕ за Зрновци – 54,54%;
 • Александар Георгиевски од ВМРО-ДПМНЕ за Илинден – 53,40%;
 • Димитар Костадиновски од ВМРО-ДПМНЕ за Јегуновце – 50,40%;
 • Митко Јанчев од ВМРО-ДПМНЕ за Кавадарци – 72,35;
 • Виктор Паунов од ВМРО-ДПМНЕ за Карбинци – 59,40%;
 • Сашко Митовски од СДСМ за Крива Паланка – 54,75%;
 • Николче Мискоски од СДСМ за Кривогаштани – 50,83%;
 • Томе Христоски од СДСМ за Крушево – 52,70%;
 • Еркан Арифи од ДУИ за Липково – 72,59%;
 • Драганчо Саботковски од ВМРО-ДПМНЕ за Могила – 57,28%;
 • Горан Стојанов од ВМРО-ДПМНЕ од Неготино – 51,94%;
 • Стевче Стевановски од ВМРО-ДПМНЕ за Новаци – 51,29%;
 • Борче Митевски од ВМРО-ДПМНЕ за Петровец – 63,84%;
 • Алија Јаоски од ДУИ за Пласница – 76,65%;
 • Борче Јовчески од ВМРО-ДПМНЕ за Прилеп – 54,56%;
 • Стефче Трпковски од ВМРО-ДПМНЕ за Сопиште – 65,03%;
 • Дејан Владев од ВМРО-ДПМНЕ за Свети Николе – 51,97%;
 • Костадин Костадинов од СДСМ за Струмица – 53,71%;
 • Блерим Беџети од ДУИ за Сарај – 65,97% од гласовите. Според ДИК, втор круг ќе има во Лозово, Бутел, Росоман, Битола, Боговиње, Арачиново, Брвеница, Василево, Вевчани, Врапчиште, Гевгелија, Дебар, Дебарца, Демир Капија, Демир Хисар, Долнени, Желино, Зелениково, Кичево, Конче, Кочани, Кратово, Маврово, Ростуша, Македонска Каменица, Македонски Брод, Охрид, Ново Село, Пехчево, Пробиштип, Радовиш, Ранковце, Ресен, Студеничани, Старо Нагоричане, Струга, Теарце, Чашка, Чешиново-Облешево, Чучер Сандево. Власта и опозицијата ќе си ги измерат силите и во вториот круг за градоначалник на Град Скопје.

AnimeFLV Watch anime online, English anime online HD

AnimeDao: Sunny Ryoko anime episode 48 online free at https://animedao.nl animedao bleach

TwistMoe: D4DJ First Mix (Dub) anime episode 13 online free at https://twistmoe.net anime online

GoGoAnime: Solo: A Star Wars Story anime episode 2 online free at https://gogoanime.be weathering with you gogoanime

Watch Honkai Impact 3 ~ Lament of the Fallen [Chinese Dub] Episode Full