December 5, 2021 12:39
Македонија

Изборниот молк ќе продолжи и по 19 часот, се додека ДИК не соопшти дека завршило гласањето на сите избирачки места

Новата технологија, ковид протоколите и на некои места прекинувањето на гласањето, ќе го продолжат прекинувањето на изборниот молк по 19 часот, односно изборниот молк ќе трае се додека ДИК не соопшти дека гласањето завршило на сите избирачки места, информираат од ДИК, пренесе Сител.

Гласањето ќе трае се додека сите избирачи затекнати на местото за гласање до 19 часот, но и во дворот на избирачките места не го остварат своето право на глас.