June 25, 2019 23:49
Магазин

Зошто треба да им зборувате на бебињата?

Научниците нагласуваат дека на бебињата треба да им се читаат приказни и дека треба редовно да им се зборува, бидејќи тоа ја подобрува работата на нивниот мозок.

Направени се многу истражувања кои докажаа дека децата се понапредни ако редовно им се зборува.

Децата со кои родителите најмалку зборувале поминале најлошо на тестови, односно тие деца биле зад децата кои имале подобар вокабулар.

Утврдено е дека тој хендикеп на нивното напредување во училиштето трае во наредните шест години.

Зборувањето со бебињата помага тие да разберат како функционира и звучни јазикот, односно кој ритам го има.

Со самото тоа тие ги разбираат правилата, како и начинот на кој светот функционира.

Експерти велат дека е важно да се почне од првиот ден и е важно тоа да се одржува во континуитет за правило развивање на мозокот на бебињата.

Нови вести

ВИДЕО: Бил Гејтс го призна најголемиот кикс на „Мајкрософт“ кој го чинел 400 милијарди долари

Filip

Перо Антиќ се разведе од Ружица

Igor

Бикини во облик на женски усни го разбранува интернетот

zane