February 16, 2019 17:01
Забава

Зошто мравките “полудуваат” околу Ајфон кој ѕвони?

Зошто мравките “полудуваат” околу Ајфон кој ѕвони?

На интернет мрежата се појави еден апсолутно интересен видео-запис на кој што е прикажан еден iPhone и мравки кои што се однесуваат сосема чудно. На почетокот, тие кружат неправилно околу телефонот, меѓутоа, кога тој ќе започне да ѕвони, овие инсекти формираат круг околу уредот.

Во описот на видео записот стои дека овој феномен настанал поради тоа што врз мравките влијае електромагнетниот бран од дојдовниот повик. Со ова тврдење се сложува и Најџел Ендру од Униврзитетот Нова Англија.

– Мравките имаат магнетни рецептори на своите антени. Ако преминат поголема оддалеченост, со помош на тие антени и магнетните зрачења од таа земја тие знаат дали се движат кон исток, кон запад, кон север или југ, потенцира Најџел.

 

Related posts

Овен – најискрениот знак во хороскопот

jule kolch

Во Прага се наоѓа најдобриот европски хостел

Ivona

Какви се личностите родени во април?

24news