June 28, 2022 13:49
Свет

Земјите од Г7 одвоија 18,4 милијарди долари за помош на Украина

Седумте најразвиени земји во светот (Г7) издвоија 18,4 милијарди долари за трансфери и заеми за да ѝ помогнат на Украина да ги исполни своите тековни финансиски потреби, се вели во нацрт-коминикето, што денеска го разгледа „Ројтерс“.

Мобилизиравме 18,4 милијарди долари буџетска поддршка, вклучително и 9,2 милијарди долари помош пред состанокот во Петерсберг за да ѝ помогнеме на Украина да го премости финансискиот јаз и да продолжи да обезбедува основни услуги за граѓаните, велат министрите за финансии и банкарите од Г7 во нацрт-документот.

Мобилизиравме 18,4 милијарди долари буџетска поддршка, вклучително и 9,2 милијарди долари помош пред состанокот во Петерсберг, велат министрите за финансии и банкарите од Г7 во нацрт-документот, пренесе „Танјуг“.

lỗi rút tiền go88 go88 gold bản hack go88

sunwin energy and infra private limited sunwin intelligent sunwindow