June 26, 2022 07:04
Македонија

Здружението на јавните обвинители најостро ги осудува заканите кон Јовески

Здружението на јавните обвинители најостро ги осудува последните закани упатени кон јавниот обвинител на Република Северна Македонија. Заканите упатени кон него , како највисок во јавнообвинителската хиерархија , претставуваат закана кон целата институција и сите носители на јавнообвинителската функција.

Вакви закани од било каде и од било кого да доаѓаат , најблаго речено се нецивилизациски чин.Истите се во спротивност со сите меѓународни акти и востановени стандарди за функционирањето на јавното обвинителство во секоја правна држава .
Јавното обвинителство како инситуција има интегритет и сила , преку носителите на јавнообвинителската функција со правни средства, да се бори против сите облици на криминалитет .

Во извршувањето на фукцијата на кривично гонење на сторителите на кривични дела , никој и со никакви средства неможе да го спречи јавното обвинителство , а уште помалку да го поколеба во извршувањето на неговите уставни и законски надлежности .

go88 cho ios bắn cá go88 go88 hoàng gia

Link tải SUNWIN Club cho điện thoại Android/ Iphone APK/ IOS sunwin ios sunwin đánh trực tiếp