January 18, 2020 06:35
Хроника

Згазена мечка на магистралниот патен правец Гостивар-Кичево

Младо мече на возраст околу 2-3 години утрово било најдено во близина на коловозот од магистралниот патен правец Гостивар-Кичево. Младата мечка е најдена во непосредна близина на излезот од Гостивар до паркингот кај Здуњски мост. Случајот бил пријавен во полиција и во Инспекторатот за земјоделие шумарство и водостопанство по што ќе биде појасно како дивото животно се нашло во непосредна близина на населено место.
Засега не е познато дали на мечката налетало товарно возило или патничко возило.

Нови вести

Одземени 8.700 евра при грабежот во банка на НЛБ

Igor

Покрената истрага за обид за убиство во селото Арнакија

Igor

Уапсен Емил Јакимовски

Igor