October 15, 2019 11:55
Скопје

“Звуците на Чаршијата“ се најдобриот промотор на вредностите кои ги поседуваме

Градоначалникот на Чаир Висар Ганиу: Звуците на Чаршијата промотор на вредностите кои ги поседуваме, но и на соживотот за здрава иднина на нашата земја. Скопје во фантастична атмосфера ги доживува емоциите кои ги пренесува културната манифестација “Звуците на Чаршијата” 13-ти пат по ред! Вистински спектакл создадоа sвездите на музичката естрада: Dafina Zeqiri, Тамара Тодевска, Yll Limani, Lumi B и DJ Elektron. 

Во неговиот говор, Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу меѓу другото истакна: “Звуците на Чаршијата се најдобриот промотор на вредностите кои ги поседуваме, но и на соживотот за здрава иднина на нашата земја. Токму заради ова причина, заедно со претседателот на Град Скопје Петре Шилегов, директорката на Културниот Информативен Центар г-ѓа Сермине Пурини и многу домашни спонзори се погриживме за организацијата на овој важен културен настан за на нашите плоштади звуците на убавата музика и ремек делата на културата да ја оживеат нашата душа и да не соединат околу убавото.”

Нови вести

Обновени кошевите на спортските игралишта во Аеродром

Valentina

Без струја делови на Сарај, Студеничани, Кисела Вода…

Igor

Учениците од земјоделската струка во СУГС „Браќа Миладиновци“ добија современ пластеник,

Valentina