January 22, 2021 14:42
Македонија

За јазик и идентитет не се преговара, Мицкоски шири хистерија, става сопки и ги поткопува државните позиции

Секогаш, во сите клучни моменти за европската иднина, Христијан Мицкоски излегува во јавноста и се обидува да ги поткопува државните позиции, да ја кочи државата, да шири лаги и да подгрева тензии во јавноста.
Одамна се прочитани намерите на Мицкоски, тој е против ЕУ, против НАТО, против се што е во интерес на државата.
Целото дејствување на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ е ставање сопки во клучни моменти и обиди за кочење на напредокот, на државата.
Мицкоски нема чувство за тоа што е државен или национален интерес.
Затоа беше казнет од граѓаните и затоа уште долго ќе остане во опозиција.
Во хистеријата што ја шири Мицкоски никој не верува. За јазикот, за идентитетот не се преговара, ниту може да се преговара. Македонскиот јазик, македонскиот идентитет се потврдени и признаени.

The Daily Life of the Immortal King (https://gogoanime.be/m/RzGr) Episode 15 at website https://gogoanime.be anime gogo

King's Raid: Ishi wo Tsugumono-tachi (https://funimationfree.com/m/DlEr) Episode 16 at website https://funimationfree.com funimation app down