September 18, 2021 15:39
Македонија Хроника

За четири години реконструирани 58 објекти, во моментов дополнително работиме во пет градови

Во рамки на стратешките активности за континуирано подобрување на материјално-техничките и инфраструктурни капацитети на македонската полиција, покрај 58-те  веќе реконструирани објекти, Министерството за внатрешни работи продолжува понатаму со подобрување на условите во полициските објекти и во другите градови.
Во моментот се реализираат реконструкциски активности во Куманово, Прилеп, Крушево, Чашка и Полициски центар Ѓорче Петров.

Како и во веќе завршените 58 објекти, и во овие, следејќи ги стандардите на енергетска ефикасност и заштеди на енергија, истовремено се запазува и потребата од заштита на животната средина, преку замена на постојните начини на загревање со поставување на парно греење, наместо досегашната употреба на огревното дрво како енергенс. Притоа, старите прозорци се заменуваат со нови ПВЦ прозорци, се врши замена и на внатрешната дотраена столарија и изработка на надворешна фасада.
Актуелното раководство Министерството за внатрешни работи ќе продолжи со силна мотивираност да ги гради севкупните капацитети на институцијата и да создава модерна, опремена, стручна и мотивирана полиција која ќе испорача уште подобри резултати во работењето, во полза на сите граѓани на Република Северна Македонија.

Website https://4anime.biz: Watch Student Council's Discretion 4anime Episode 12 4anime unblocked

Website https://gogoanime.be: Watch Emblem Take 2 gogoanime Episode 2 gogoanime jojo

Website https://animefreak.ws: Watch Prétear: The New Legend of Snow White animefreak Episode 13 my hero academia animefreak

Website https://aniwatch.pro: Watch Beyond the Boundary: I'll Be Here - Past (Dub) aniwatch Episode Full anime websites

Cults3d: https://cults3d.com/en/users/animeflixnl

Flipsnack: https://www.flipsnack.com/gogoanimelol/