March 30, 2020 17:58
Македонија

За само 2,5 години нашата татковина предводена од Заев и СДСМ стана 30 членка на НАТО

Долниот Дом на шпанскиот Парламент денеска го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. По денешното ратификување на пристапниот протокол за НАТО останува уште ратификацијата да помине во шпанскиот Сенат.
Сите останати 28 земји членки на НАТО веќе го имаат ратификувано протоколот.
Тој е ратификуван и во нашиот парламент, но со одложено дејство, кое ќе стапи во сила по целосната ратификацијата во дводомниот шпански парламент. Со станувањето на нашата држава 30 земја членка на НАТО алијансата, се остварува една од стратешките цели поставени како исклучително важни за иднината на државата и сите граѓаните.
За рекордно време, за само 2,5 години нашата татковина предводена од Зоран Заев и СДСМ стана 30-та членка на НАТО. НАТО не значи само стабилност и безбедност, НАТО не значи само сигурни граници значи подобра економија, инвестиции, сигурност на инвестициите, повеќе пари и нови работни места. Нема назад, само напред, можеме и повеќе и подобро.
ВМРО-ДПМНЕ чекор назад ние чекор напред. ВМРО-ДПМНЕ за изолација ние за интеграција.
По 12 април продолжуваме уште посилно напред!