October 26, 2021 13:23
Скопје

За само еден месец обновена улицата „Благоја Стефковски“

Со ноќното бележење на улицата Благоја Стефковски во Општина Гази Баба цел месец пред предвидениот рок завршија  градежни работи за обнова на нејзиниот коловоз. Втората фаза од реконструкцијата на улицата Благоја Стефковски го опфати потегот од свртувањето кон улицата Перо Наков до Кино „Маџари“, во должина од околу 850 метри.

Вредноста на договорот за реконструкција на овој дел од улицата Благоја Стефковски изнесува околу 13,4 милиони денари со пресметан ДДВ, а рокот за изведба беше 60 дена.

Минатата година беше реконструиран потегот од Триангла до свртувањето кон улицата Перо Наков, а во  третата фаза од реконструкцијата на оваа улица  е предвидено да биде опфатен потегот од Кино „Маџари“ до пругата Скопје – Белград,  со што целосно ќе биде реконструирана главната улица што  ги поврзува населбите Маџари и Ченто.

Реконструкциите на градските сообраќајници станаа еден од  приоритетите на Град Скопје и се завршуваат во рекордно кратки рокови.

Website https://animebee.to: Watch One Room Third Season animebee Episode 12 english dubbed anime

AnimeFreak: Tottoko Hamtarou Movie 2: Ham-Ham Hamuuja! Maboroshi no Princess anime episode Full online free at https://animefreak.ws watch anime free

Website https://animedao.nl: Watch Canaan (Dub) animedao Episode 13 animedao website

4Anime Watch anime online, English anime online HD

Bitrated: https://www.bitrated.com/animefreakws

Hulkshare: https://www.hulkshare.com/animefreakws