April 11, 2021 12:38
Скопје

За новата општинска зграда на Аеродром пристигнати се 22 идејни решенија

Пристигнаа вкупно 22 идејни решенија за проектирање управна зграда на Општина Аеродром по објавениот анонимен конкурс. Оценувањето на трудовите ќе го врши стручно жири, а Општината ќе додели и парични награди за трите најдобри идејни решенија за нова општинска зграда, и тоа 300 000, 100 000 и 50 000 денари. Право на учество на конкурсот имаа правни и физички лица од областа на архитектурата, а покрај задолжителните критериуми за проектирање соодветни работни простории, како и простории за прием на граѓани, во конкурсот се бараше да се предвидат и современи технологии на градење со материјали и решенија што ќе овозможат висок степен на енергетска ефикасност. Со изградбата на општинската зграда ќе се создаде можност за поефикасна соработка со граѓаните и ќе се рационализираат издатоците од буџетот на Општината.

Watch 2.43: Seiin High School Boys Volleyball Team Episode 3 (https://crunchyrollfree.com/m/GVqo/ep-3) at website https://crunchyrollfree.com crunchyroll 30 days free trial 2020

Dr. Stone: Stone Wars (Dub) (https://kissanimeonline.com/m/Jmn8) Episode 2 at KissAnime kissanime taken down