November 30, 2021 11:01
Македонија

За локалните избори акредитирани 1045 домашни и странски набљудувачи и преведувачи

За Локалните избори 2021 што се одржуваат денеска акредитирани се вкупно 1045 домашни и странски набљудувачи и преведувачи.

Според податоците од Државната изборна комисија, изборите ќе ги мониторираат 714 домашни набљудувачи. Акредитирани се 512 набљудувачи од Граѓанската асоцијација АКСИОС 2017 Скопје, 190 набљудувачи од Здружението ЦИВИЛ – Центар за слобода Скопје, како и 12 набљудувачи од Институтот за економски стратегии и меѓународни односи Охрид-Скопје.

Акредитирани за набљудување се и 219 меѓународни набљудувачи и 40 преведувачи.

Специјалната мисија за проценка на изборите на ОБСЕ/ОДИХР има акредитирано 217 набљудувачи, Американската амбасада 15, Британската амбасада Скопје 7, Амбасадите на Франција и на Унгарија по 6, ИФЕС и амбасадата на Албанија по 5, амбасадите на Русија, Холандија и Италија по 4, амбасадите на Чешка и Хрватска, и Централната изборна комисија на БиХ по 3 набљудувачи, амбасадите на Грција, Бугарија и на Шпанија по двајца и амбасадата на Белгија еден.

AnimeBee: Re:Zero Radio anime episode 4 online free at https://animebee.to gogoanime

Website https://4anime.biz: Watch Norn9: Norn+Nonet Recap 4anime Episode Full anime online

Watch Spice and Wolf II: Wolf and the Amber Melancholy Episode Full

Website https://animeflix.nl: Watch Kakegurui animeflix Episode 12 animeflix app ios

Website https://animeflv.uk: Watch Black Butler II Specials (Dub) animeflv Episode 6 english anime