April 11, 2021 12:22
Скопје

За една недела отстранети 162 непрописно паркирани возила од јавните површини

Во текот на изминатата недела (24.02 – 03.03.2021 година) со специјалните возила пајак се подигнати 162 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно паркирани и подигнати возила 25 се отстранети од зонските паркиралишта, а другите 137 возила по налог на сообраќајната полиција по основ на сторени прекршоци: паркирање на коловоз, велосипедска патека, пешачки премин,  тротоар, зелена површина, спротивно на сообраќајните знаци, како и по повик од трето лице.

Контролорите на зонските паркиралишта во истиот период санкционирале вкупно  337  возила, поради нерегулирано паркирање, односно за неплатена паркинг-услуга. Од нив, 25 возила се отстранети со пајак службата, поради пречекорување на дозволеното време на задржување на паркиралиштето.

Градот Скопје и јавното претпријатие „Градски паркинг“ апелираат до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта. Апелираме сите корисници на услугите за паркирање, навреме да го регулираат плаќањето за паркинг-услугата, за да не бидат санкционирани и да не им биде поставен блокатор на тркалото. Плаќањето за паркинг-услугата може да се изврши преку СМС порака или со греб картичка.

Watch The Promised Neverland Season 2 Episode 4 at website https://wcostream.cc wcostream dragon ball

Watch Assassination Classroom Episode 14 at Funimation funimation france