December 6, 2022 02:57
Скопје

За да не ѝ се поставуваат прашања, Арсовска го славеше сама со пожарникарите нивниот празник

Медиумите денеска прв пат во историјата на независна Македонија не добија покана за одбележувањето на Денот на пожарникарите – 20 мај, во скопската Противпожарна бригада. Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска не испрати покана до медиумите да присуствуваат на прославата и одбележувањето на денот, што досега не се случило од ниту еден градоначалник било да е од ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ЛДП или независен кандидат односно ниту од Ристо Пенов, Трифун Костовски, Коце Трајановски или Петре Шилегов.

Говорот на градоначалничката Арсовска го слушаа само пожарникарите, а нивните проблеми и заслуги кои ги имаат како херои на градот не можеа да бидат снимени и пренесени во јавноста оти медиуми немаше. Градот ќе прати соопштение со слики кои градоначалничката сама си ги избира. На настанот беа повикани само скопските градоначалници.

Повеќе на линкот:СДК