October 22, 2021 08:24
Скопје

За време на викендот паркингот на Водно го искористиле 110 возила

Како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно рекреирање на пешаците и на велосипедистите во деновите кога е најпосетено Водно, Градот Скопје и ЈП „Градски паркинг“ воведоа зонско паркирање на паркиралиштата на Средно Водно. Паркирањето се наплаќа за време на државните празници и за викендите од 9 до 16 часот. Цената за првиот час паркирање изнесува 100 денари, а секој нареден час – 50 денари. На паркиралиштата е поставена соодветна хоризонтална и вертикална сигнализација, како и информативни табли. Паркирањето е бесплатно за хендикепираните лица, како и за туристичките автобуси, а паркирањето во зеленило се санкционира.

Паркингот на Водно во текот на викендот го искористиле 110 возила според бројот на испратени СМС пораки.

Градот Скопје апелира до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта.

AnimeFreak - Watch Anime Online for Free. Subbed & Dubbed

AnimeTV Watch anime online, English anime online HD

Tales of Little Women (Dub) (https://gogoanime.be/m/y7xn) Episode 48

KissAnime Watch anime online, English anime online HD

Balatarin: https://www.balatarin.com/users/animefreakws

Utellstory: https://www.utellstory.com/profile/stories/77224