December 9, 2021 02:48
Балкан

За албанските социјалисти потпишаниот меморандум за „Коридорот 8″ е значаен за развојот на Западен Балкан

Албанските владејачки социјалисти го поздравија поптишувањето на меморандумот за „Коридорот 8″ од страна на Албанија, Бугарија и Северна Македонија.

Ставот на партијата на Фејсбук го изкажа Таулант Бала, висок партиски функционер и координатор на пратеничката група во албанскиот Парламент, за кого „потпишувањето на меморандумот е важен чекор за соработката меѓу трите земји, за еден од најзначајните проекти за развојот на Западен Балкан”.

„Го поздравуваме потпишувањето на трипартитниот меморандум меѓу Албанија, Бугарија и Северна Македонија во врска со „Коридорот 8″. Важен чекор за соработка меѓу трите земји, за еден од најзначајните проекти за развој на Западен Балкан. Од Драч-Рогожина-Пеќин-Елбасан-Либражд-Прењас,овој коридор е и останува многу важен за Албанија”, напиша Бала.

Како што наведуваат албанските медиуми во определбата на земјата за поголема соработка на земјите во регионот, владата деновиве усвоила спогодба за слободна трговија со Србија и Северна Македонија, која веќе е објавена во службен весник.

Тоа е првиот одобрен договор за слободна трговија со двете земји што е дел од иницијативата „Отворен Балкан” и е во интерес на слободното движење.

watch anime. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

AnimeDao Tokyo Revengers (Dub)

anime dao Attack on Titan Season 3 (Dub)

Your Lie in April Episode 19

stream anime online AnimeDao SK8 the Infinity

stream anime online Fairy Tail (Dub)