September 25, 2021 05:01
Скопје

Затворениот пливачки базен и реконструираната трим-патеката значајно ќе ги унапредат условите за спортување во Кисела Вода

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, заедно со градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, во петокот на 12 јуни извршија увид во градежните активности на затворениот пливачки базен во училишниот двор на ООУ „Невена Георгиева-Дуња”, како и на трим-патеката во оваа скопска општина.

Базенот е дел од проектот „Изградба на 14 пливачки базени” на Агенцијата за млади и спорт, кој опфаќа изградба на затворени базени во 14 општини според сите современи стандарди, а претставува еден од најголемите капитални проекти во спортската инфраструктура.

Изградбата на базенот ќе отвори нова можност за младите од оваа скопска општина да создаваат здрави навики преку рекреативно и професионално практикување на пливањето и останатите водени спортови.

Со проширувањето и целосната реконструкција на трим-патеката во должина од повеќе од два километри, можностите за практикување на различни спортови во Кисела Вода дополнително ќе се зголемат, а патеката ќе можат да ја користат сите граѓани за трчање, пешачење и рекреација.

Website https://kissanime.mx: Watch Straight Title Robot Anime kissanime Episode 12 kissanime official site

Watch Mazinkaiser (Dub) Episode 7

Website https://4anime.biz: Watch AIKa R-16: Virgin Mission 4anime Episode 3 4anime to go

AnimeFLV Watch english anime Online in HD for FREE

Jigsawplanet: https://www.jigsawplanet.com/kissanimemx?viewas=2e192a4174b8

App gumroad: https://app.gumroad.com/gogoanimebe