September 25, 2021 05:30
Скопје

Започнуваат уписите за учениците во прва година во средните училишта

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок  и истото започнува со првото пријавување  кое ќе се реализира секој ден од 16 до 18 јуни 2020 година во периодот од 07 – 19 часот и на 19 јуни 2020 од 07 – 13 часот.  Уписите продолжуваат во второто и третото пријавување од уписниот рок на 24, 25 и 29  јуни  2020 година.

Средните училишта на Град Скопје го организираат пријавувањето и запишувањето на ученици согласно Конкурсот за запишување на ученици во јавните средни училишта за учебната 2020/2021 година и Протоколот за постапување на средните училишта во Р.Северна Македонија за време на запишувањето на ученици во прва година во учебната 2020/2021 година . Со оглед на пандемијата со КОВИД – 19 и потребата од воспоставување на безбеден начин на вршење упис, средните училишта на град Скопје ќе вршат упис на ученици по азбучен ред, однапред распределени по временски термини.  Утврдените временски термини се поставени на нивните веб страни од каде точно може да се добијат информации за во колку дена и кои термини ќе се одвива уписот.

Од учениците се очекува да имаат претходно пополнета Пријава која е електронски достапна како и претходно подготвена целосна документација со цел што пократко задржување во училиштето.

Влезот во училиштето се ограничува само на учениците кои се запишуваат без придружба на родител/ старател  со исклучок на  ученици кои од оправдани причини се спречени самостојно да го извршат уписот, и во тој случај се дозволува присуство на еден родител/ старател.

Користењето на заштитна опрема како маски и  ракавици, оддржувањето на 2 метри физичка дистанца и целосно почитување на насоките од присутните редари е задолжително за секој посетител.

https://4anime.biz 4anime is it safe

Website https://animeflv.uk: Watch Mulan: Heng Kong Chu Shi animeflv Episode Preview english anime

GoGoAnime: Gundam Build Divers Battlogue anime episode Full online free at https://gogoanime.be attack on titan gogoanime

Website https://animekisa.in: Watch Yi Shijie Zhongyao Pu 2 animekisa Episode 1 anime stream

Amara: https://amara.org/en/profiles/profile/On91yXQyAB2aqsUtpP9QyGeG4hYerFOT0Ro9jsBr-ws/

Degreed: https://degreed.com/gogoanimelol#/collection