January 25, 2022 05:50
Македонија

Започна постапката за кандидирање за претседател на СДСМ, изборите на 12 декември

Централниот одбор на СДСМ на синоќешната седница донесе одлука за започнување на процесот за организирање внатрепартиски непосредни избори за претседател.
СДСМ како најголема, најпрогресивна и најдемократска партија, новиот претседател ќе го бира 12 декември.
Кандидат за претседател на СДСМ може да биде секој член кој ги исполнува условите наведени во Статутот и Правилникот за одржување внатрепартиски избори, меѓу кои што стои дека кандидат за претседател на СДСМ може да се кандидира лице со најмалку 5 години членство во СДСМ и најмалку еднаш да бил избран од страна на Конгресот на СДСМ за член на некој од органите на партијата.
Постапката за кандидарање започнува денеска и ќе трае седум дена.
Право на глас на изборите има секој член кој активно ќе се регистрира. Можности за активна регистрација има две, преку онлајн платформата АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЈА, достапна на банер поставен на веб страната на СДСМ (https://sdsm.org.mk/).
И втора можност, преку општинските организации на СДСМ.
Активната регистрација на членовите започнува денеска и ќе трае седум дена.
СДСМ продолжува да реализира високи демократски принципи, да поставува нови стандарди на политичката сцена, како единствена партија која својот претседател го бира на непосредни, внатрепартиски избори, каде право на глас имаат сите членови.
Сите документи, обрасци, правилници и информации во врска со предвремените директни внатрепартиски избори во СДСМ се достапни на следниот линк: https://sdsm.org.mk/vonredni-vnatrepartiski-izbori или на официјалната интеренет страница на партијата.

AnimeFreak - Watch Anime Online for Free. Subbed & Dubbed. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Mugen Train Arc Episode 1

watch anime online Fairy Tail (Dub)

AnimeFreak JUJUTSU KAISEN (Dub) Episode 18

Naruto: Shippuden (Dub) Episode 494

Tokyo Revengers Episode 24 - Uncen