February 23, 2019 20:29
Економија

Запленети над 9.000 фалсификувани патики Најк

Над 9.000 фалсификувани патики Најк се запленети во Њујорк. Според надлежните, доколку станувало збор за оригинали, вредноста на пратката би се проценила на речиси 1,7 милиони долари.

Претставници на Царината и граничната заштита во САД ја пресретнале испораката на над 9.000 фалсификувани патики, кои доаѓале од Кина и требале да пристигнат во Калифорнија.

Но, кога цариниците ја прегледале пратката, таа им се видела сомнителна, по што била извршена проверка на патиките. Експертизата покажала дека станува збор за фалсификати.

Патиките се конфискувани. Според надлежните, доколку станувало збор за оригинали, вредноста на пратката би се проценила на речиси 1,7 милиони долари.

Related posts

Русија ја спасува економијата на Венецуела за стратешкo влијание во регионот

Igor

НБРМ и ЕЦБ склучија меморандум за соработка во сферата на супервизијата

Valentina

Акциите на „Фејсбук“ паднаа по вестa дека компании ги читале приватните пораки на корисниците

Ivona