Свет

Законот за избирачко право не помина во американскиот Сенат

Законот за избирачко право, кој демократите и граѓанските организации го оценија како клучен за заштита на демократијата, не беше усвоен во американскиот Сенат.

Актот немаше поддршка од републиканците, а Демократите, иако имаат тесно мнозинство, не успеаја да го стават законот на гласање поради правилото „флајбастер“ – за кое треба да се согласат 60 сенатори.

Законот на Бајден за гласачко право предвидуваше дека денот на изборите е неработен ден, дозволува предвремено гласање и гласање по пошта – особено популарно за време на пандемија – и го овласти Секретаријатот за правда да интервенира во државите познати по попречување на гласањето. Предлогот беше усвоен од Претставничкиот дом.

watch anime. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime website Naruto: Shippuden (Dub)

4Anime SK8 the Infinity (Dub) Episode 6

dubbed anime DARLING in the FRANXX

Attack on Titan Season 3 Part 2 Episode 8

4 anime biz One Piece