January 25, 2020 22:07
Македонија

Заев: Шпанија имаше успешни избори, ратификацијата да заврши до крај на јануари и РСМ навремено да стане членка на НАТО

Премиерот Зоран Заев очекува ратификацијата на протоколот за членство во НАТО во Парламентот во Шпанија да заврши до крајот на јануари и Република Северна Македонија навремено да стане членка на Алијансата.

– Добро е што имаше успешни избори во Шпанија. Победи мојата левица. Конституирањето на Парламент е на 3 декември и до крајот на декември или јануари треба да заврши постапката на ратификација и убеден сум дека Република Северна Македонија навремено ќе биде членка на НАТО, рече премиерот.

Нови вести

Утре ќе биде затворена делницата Подмоље-раскрсница Мислешево

Igor

Николовски: Субвенциите за земјоделците овие три години се исплаќаа неселективно и навремено и така ќе продолжат

Igor

Николовски: Ние сме шампиони во регионот на рекордна искористеност на европските средства од ИПАРД програмата

Igor