December 1, 2022 17:33
Македонија

Заев: Честитки на сите граѓани на Бугарија за успешните избори

Честитки на сите граѓани на Бугарија за успешните избори.
Честитки на ГЕРБ и на мојот добар пријател Боико Борисов за победата и освоената најголема доверба
од бугарскиот народ. Посакувам успешни разговори за составување на новата влада која ќе донесе
стабилност на нашиот источен сосед и просперитет на Бугарија. Стабилноста на Бугарија и
просперитетот на бугарскиот народ е добра за македонскиот народ како и за граѓаните на целиот Балкан.