December 14, 2019 13:36
Македонија

Заев: Продолжувам да се борам со вас мој народе

Европскиот сон на македонскиот народ нема да биде срушен и ќе продолжиме со реформите. Ова денеска го порача премиерот Заев на денешното обраќање пред јавноста.

„Одговорно се исправам пред вашата одлука. Сега е потребен вашиот став. Немаме време за губење. Граѓаните да одлучат дали да одиме по вистинскиот пат или по мрачниот пат – патот на изолацијата, поделба. Граѓаните ќе одлучат дали сите се да продолжиме по патот да градиме пријателство или ќе се вратиме во времето на Субрата Рој, фасади од стиропор. Јас сум подготвен. Мојот тим е подготвен. Ние не паѓаме со духот, ние не се предаваме. Ќе се бориме храбро и пркосно и немам право да престанам да се борам. Продолжувам да се борам со вас мој народе. Подготвен сум за нов целосен и јасен чист мандат од граѓаните. Се што работевме, беше со љубов за нашите граѓани. Тоа го направивме за нашите сограѓани, за децата на нашата земја“, истакна Заев.

Нови вести

Единствена Македонија: МАНУ има примарна задача да ги брани националните интереси

Valentina

ВМРО-ДПМНЕ: Заев освен тоа што е премиер на земјата со највисок криминал во Европа, тој е и премиер на земјата со најзагаден воздух во светот

Valentina

Над четвртина од вработените во МВР се жени, но сеуште има разлики во систематизациската застапеност

Valentina