October 22, 2021 12:28
Македонија

Заев: Правата на Албанците не зависат од нивниот број со пописот

Законот за употреба на јазиците, правата на Албанците и на помалку бројните заедници апсолутно остануваат исти и тоа никако не се менува во зависност од севкупната бројка или процент на попишани, во зависност од резиденти или нерезиденти и тука сме на чисто, изјави премиерот Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање во контекстот на уставниот статус, правичната етничка застапеност и користењето на јазиците.

Пописот нема да доведе до ретроградни процеси, треба да се биде спокоен, изјави Заев и рече дека Уставот и законите се јасни и дека продолжуваат да важат.

Премиерот рече дека основната работа со пописот е да се дознае колку вкупно  државјани има во земјава, колкав е бројот кои се во странство и дека врз основа на тие параметри ќе се димензионираат сите економски, социјални, културолошки и други ресурсни политики, како и политиките на развој и раст.

 

Anime Twist - Watch anime online, English anime onlineAnime Twist - HD anime for free | TwistMoe

Maze: The Mega-Burst Space (Dub) Episode 25

4Anime: Kyousou Giga (TV) Recaps anime episode 2 online free at https://4anime.biz 4anime is it safe

Website https://animetv.cc: Watch Le Cirque de Karakuri animetv Episode 36 animetv jp

Kcn binhduong: https://kcn.binhduong.gov.vn/hethongvanban/Lists/HoiDapCongDan/DispForm.aspx?ItemID=1209

Independent academia: https://independent.academia.edu/gogoanimebe