September 23, 2021 17:52
Економија Македонија

Заев: Позитивните трендови во економијата продолжуваат

Премиерот на С. Македонија, Зоран Заев на својата фејсбук страница напиша дека позитивните трендови во економијата продолжуваат.
-Во периодот од јануари-јули 2021 вкупната вредност на извозот изнесува скоро 4 милијарди евра и бележи раст од 34,6% во споредба со истиот период во 2020 година.
-Само во јули 2021 година, во споредба со јули 2020 година растот е 13,2%.
-Вкупната трговска размена за иститот период изнесува 9.4 милијарди евра.
-Република Северна Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Грција, Србија и Кина.
-Економските политики ги градиме на солидна база, планираме на долг рок, а резултатите се веќе евидентни и во услови на светска пандемија.

APPARE-RANMAN! (Dub) (https://gogoanime.be/m/wpov) Episode 13

Website https://animekisa.in: Watch Is This a Zombie? (Dub) animekisa Episode 12 watch anime

Website https://kissanime.mx: Watch Franz Kafka's A Country Doctor kissanime Episode Full kissanime plus

the Garden of sinners Chapter 5: Paradox Paradigm Episode Full

Pentagonthink: http://pentagonthink.com/members/animefreakws/

Youmagine: https://www.youmagine.com/gogoanimebe/