Македонија

Заев: Не е вистина дека Царовска ќе си поднесе оставка поради несогласување со ДУИ

Заев: Не е вистина дека Царовска ќе си поднесе оставка поради несогласување со ДУИ

Неточни се гласините дека Мила Царовска ќе си поднесе оставка поради споровите на ДУИ околу содржината на најавениот Закон за социјална заштита, потврди премиерот Зоран Заев.

„Правото на примање социјална помош, според критериумите дефинирани во една статија, важи за домаќинствата. Традицијата на албанските граѓани е дека во домаќинството живеат лица од поширокиот круг, братучеди, членови на семејството. Требаше да се вратиме на семејството, таткото, мајката и децата. Ова беше прифатено денес. Законот ќе влезе во процедурата, на следната седница ќе бидат заеднички поддржани од коалициските партнери и други “, вели премиерот Зоран Заев.

Нови вести

Се бара модел за одржливост на граѓанските организации

Daniela

Доделени десет стипендии за талентирани средношколци и студенти

Daniela

Камчев и Оливера Трајковска ќе сведочат за „Тортура“

Igor