November 30, 2020 21:44
Македонија

Заев: Не би се изјаснил дека сум Албанец за да се вработам во државна институција!

Премиерот Зоран Заев по денешното учество на Меѓународната научна конференција „Македонскиот јазик – извор на научни истражувања (дома и надвор) ги критикуваше македонските гражани, кои, според одредени информации, се пишале како Албанци за да се вработат во држвни институции.

-Секогаш ќе се изјаснувам како Македонец. Нема потреба од лажирање на податоците за постигање на одредена корист. Не смее да манипулираме дека сме нешто, а се чувствуваме различни од тоа што сме. За тоа нема дискусија, порача Заев.