December 6, 2019 22:14
Македонија

Заев: На 27 април се исплашив дека ќе го загубам животот

Зоран Заев денеска на пладне пристигна во Кривичниот суд како оштетен во кривична постапка за 27 април. Неговото обезбедување стоеше пред судот еден час пред да дојде.

Обвинет за насилство е Илија Петрушевски, кој и сега, но и во времето на собраниските насилства работи во државна служба, односно во затворот во Идризово.

Петрушевски е обвинет дека сторил дело насилство за време на инцидентите на крвавиот четврток, а претходно е осудуван за тешка телесна повреда. Заев во сведочењето пред судот рече:

-Имав чувство кое никогаш дотогаш не сум го имал, имав страв дека ќе ми заврши животот.

Во овој процес како сведоци се појавија и министерот Дамјан Манчевски, како и Никола Ордевски.

Нови вести

Ѓорчев во САД на форум на Интернационалната демократска унија

Filip

Новиот Предлог-закон за легализација на дивоградби во вторник на владина сеедница

Filip

Јанушев: Обвинителството е во директна спрега со власта, личниот адвокатот на Заев му дава насоки на Јовевски

Igor