September 19, 2019 04:28
Македонија

Заев на Фејсбук: Просечната плата продолжува да расте

Просечната плата продолжува да расте, мерките на Владата ги даваат своите резултати, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил по повод најновите статистички податоци за порастот на просечната плата во јуни.

-Покрај зголемувањето на платите, парите ги насочуваме кон граѓаните преку субвенции, поврат на данок, намалување на данокот за парно греење и финансиска поддршка за отворање на нови фирми. Граѓаните добиваат повеќе слободни средства за подобар живот, пишува Заев во пораката на Фејсбук.

Просечната плата продолжува да расте, мерките на Владата ги даваат своите резултати.Покрај зголемувањето на платите,…

Posted by Zoran Zaev on Вторник, 20 август 2019

Нови вести

Апасиев: Жена му на Макрадули си крка тендери, а он дава пенкалца на првачињата

Igor

Димитров: ВМРО-ДПМНЕ да помине низ катарза. Николовски: Граѓаните не треба да бидат казнети поради Заев

Igor

КОМЕРЦИЈАЛЕН ОГЛАС: Џевахир бара дипломиран економист или правник

Igor