October 15, 2019 21:21
Македонија

Заев: За две години нови 49.552 вработувања во Северна Македонија

Заев: За две години нови 49.552 вработувања во Северна Македонија

Нови 49.552 вработувања во Северна Македонија за две години! Ова го напиша денеска премиерот Зоран Заев на Фејсбук.

– Според Државниот завод за статистика, во првиот квартал на 2019 година евидентирани се 789.414 вработени лица, додека во првиот квартал на 2017 година вкупно вработени биле 739.892 лица. Тоа не се ново-иселени лица, туку ново-вработени граѓани, тука, во нашата земја, напиша Заев.

Нови 49.552 вработувања во Северна Македонија за две години!Според Државниот завод за статистика, во првиот квартал на…

Posted by Zoran Zaev on Понеделник, 12 август 2019

Нови вести

Могерини: Европските лидери да ја донесат вистинската одлука за преговори со Скопје и Тирана

Igor

Царовска: Регионот  треба да размислува за заедничка социјална платформа која ќе донесе благосостојба за сите

Igor

Евротинк: Се намалува поддршката за европските интеграции

Igor