February 27, 2021 04:19
Свет

Задолжителен негативен тест на Ковид-19 за сите патници во Англија

Со цел да се спречи натамошното ширење на коронавирусот во Англија, сите патници кои пристигнуваат од странство од 15 јануари ќе мораат задолжително да приложат негативен тест на Ковид-19 не постар од три дена, се наведува во соопштението на британската Влада.

Во објаснувањето за спроведување на оваа мерка, Владата им наложува на транспортните оператори да проверат дали патниците имаат потврда за негативен тест на коронавирус пред влез во авион, воз или ферибот, како и по пристигнувањето на крајната дестинација.

Во случај на неспроведување на овие мерки, патниците и операторите ќе бидат казнети најмалку со по 500 фунти (677,40 евра).

Watch Ex-Arm Episode 1 at website https://animeflix.nl animeflix howls moving castle

Watch Attack on Titan Episode 23 (https://funimationfree.com/m/on/ep-23) at website https://funimationfree.com heroes rising funimation