November 28, 2021 05:55
Македонија

Заврши привремениот престој во земјава за група граѓани од Авганистан, прибежиште им е Франција додека чекаат да им се признае правото на азил

Група од 10 граѓани од Авганистан кои привремено беа згрижени во Северна Македонија, замина синоќа од Меѓународниот аеродром Скопје. Прибежиште им обезбеди Француската Република, додека чекаат да им се признае правото на азил, како дел од операцијата за помош на граѓани кои работеле за демократските институции и меѓународни организации во Авганистан, а се под закана на новиот талибански режим во земјата.

Северна Македонија учествува во меѓународната хуманитарна мисија со тоа што до сега обезбеди привремен престој за 484 граѓани од Авганистан, вработени и жени и деца од семејства на вработени во хуманитарните, демократски и миротворни меѓународни мисии, активисти од организациите за човекови права, преведувачи, студенти и стипендисти.

За периодот на престој во земјава им се обезбедува сместување во објекти во Скопје, здравствена заштита и психосоцијална поддршка додека не се обезбеди трансфер до нивната крајна дестинација. Трошоците во целост се покриени од меѓународните организации.

Website https://aniwatch.pro: Watch Battle Spirits: Burning Soul aniwatch Episode 51 anime sites

GoGoAnime: Wingcle Bear Hamkkehaneun Lomentig Hwaiteudei anime episode Full online free at https://gogoanime.be watch anime dub

AnimeFLV - Ver Anime, Ver Anime Online Sub Español en HD

TwistMoe Watch anime online, English anime online HD

https://animedao.nl animedao my hero academia